subota, 22. srpnja 2017.

Spremna za ljeto uz AVON !!! :)

Ćao drage moje :)
Ljeto nam je uveliko stiglo, a odmah uz to stižu i sve pripreme i odbrojavanje dana do godišnjih odmora. 
Uvijek sebi ostavim dovoljno vremena da sve mogu završiti i pripremiti na vrijeme i zbog toga ništa ne prepuštam slučaju. Iako muškarci ne pridaju veliku pažnju tome čime će se mazati i njegovati tokom ljetovanja, žene ipak imaju razrađen plan u potpunosti. 
Nedavno mi je stigao divan paketići iz Avona i u njemu sve što mi je potrebno za ovo ljetovanje. Na sve ovo dodat ću još samo proizvod za brže tamnjenje. #crnkinjadabudem
Kao što možete da vidite; na slici se nalaze dva proizvoda za sunčanje, i jedan poslije sunčanja.
Odmah da naglasim da još nijedan od proizvoda nisam koristila u kombinaciji visokih temperatura i morske vode, ali svakako planiram pisati update kada se vratim sa odmora. 
Dva od tri proizvoda dolaze u čvrstim, plastičnim ambalažama koje su jako lijepog dizajna sa veselim bojama na sebi. Princim raspršivanna odlično funkcioniše, pa samim tim u svakom trenutku možete kontrolisati količinu proizvoda koja Vam je potrebna. Rasprišivač je također odličan jer svakim potezom jednako raspršuje proizvod.
Najmanji i najslađi proizvod među njima jr svakako ovaj u tubici. I za njega važi ista stvar; u svakon trenutku se može kontrolisati količina željenog proizvoda. 
Osim lijepe ambalaže, ovi proizvodi se mogu pohvaliti i svojom kompaktnošću. Jako su kompaktni te iako se radi u tri proizvoda, svi zajedno neće zauzimati previše prostora, nisu teški i neće Vas zamarati tokom odmora. Ove boje naprosto prizivaju more!!
Hidratantni sprej za sunčanje za osjetljivu kožu- proizvod dolazi u odličnoj ambalaži u kojoj dobijemo 150ml proizvoda sa rokom trajanja od 24 mjeseci. Sprej ima srednju zaštitu od sunca sa SPF faktorom 15. Ovih dana sam se sunčala pri čemu sam koristila veći faktor, ali ostatak sunčanja planiram provesti uz ovaj faktor jer smatram da sam već kožu pripremila za to, te se nadam da neće biti problema.
Proizvod je vodootporan te neće nestati čim dođe u kontakt sa vodom. Navedeno je da istovremeno kožu hrani, njeguje i hidratizira. Moram priznati da mi se miris baš i ne sviđa puno, ali na moju radost ne zadržava se dugo na koži.
Bitno je naglasiti važnost zaštite pri sunčanju, jer ni u kom slučaju se ne preporučuje izlaganje kože na sunce bez prethodne zaštite.
Sprej nakon sunčanja s vitaminom C - koristila sam ga tek nekoliko puta pa samim tim nemam formirano neko opširnije mišljenje. Kao i prethodni proizvod, i on se sastoji od 150ml i rokom upotrebe od 24mjeseca. Ono što sam odmah primjetila jeste njegov miris koji je na prvu prilično jak, tako da bi mi svakako bilo draže da je neki citrusni miris u pitanju. Ono što mi se sviđa je raspršivanje koje se jednako raspoređuje na sve dijelove tijela. Nakon samog nanošenja dobijem osjećaj hlađenja koji svakako prija poslije sunčanja.
Posljednja, ali ne manje važna jeste krema za lice i tijelo sa zaštitnim faktorom 50. Rok trajanja je iati kao i kod prethodna dva proizvoda, ali u ovoj tubici dobijemo nešto manje proizvoda; tj 50ml. Ovo pakovanje ne toliko praktično da jednostavno može stati u svaki neseser. Iako je naglašeno da je krema pogodna za lice i tijelo, ja sam se ipak više bazirala na lice. U toplijim danima koža se dosta više masti i samim tim više je podložna aknicama i sličnim neredima. Nastojim da kožu lica što više njegujem, te iz preventivnih razloga sve češće posežem za ovom kremom. Pored visoke zaštite, kremu karakteriše vodootpornost te funkcija hidratacije i njegovanja. Uopće ne volim kada mi lice pocrveni te i prije odmora nastojim da izbjegnem tu pojavu. Kremu koristim i samostalno, a i prije nanošenja pudera. Ne utiče na strukturu pudera, ne čini da se moje lice brže zamasti, te ostavlja jako lijep finiš na licu. Miris je blag i prijatan. Mislim da ću se, od ova tri proizvoda, s ovim najviše družiti.
Jeste li Vi pripremile potrebnu zaštitu za ovo ljeto???
Ubrzo ću sve ove proizvode testirati na nešto visočijoj temperaturi nakon čega ću Vam svakako napisati svoje konačne utiske. Jeste li ih Vi već probale?
Kakvi su Vaši utisci?

Do sljedećeg čitanja;
Poljubac za sve :*

Nema komentara:

Objavi komentar