utorak, 23. svibnja 2017.

Lush - kruti šampon SEANIK - prirodna kozmetika

Ćao drage moje :)
Danas Vam pišem recenziju kojoj sam se posebno radovala iz više razloga.
Prvi od njih; nedavno sam po prvi put probala LUSH proizvode i mogu reći da sam ODUŠEVLJENA svime što sam probala.
Ono čime sam još više oduševljena jest djevojka/žena sa kojom sam bila u kontaktu oko Lush proizvoda. Zaista odavno nisam srela ljubazniju i susretljiviju osobu, (pričat ću u jednini jer ne znam stvarno da li sam se samo sa jednom ili više osoba dopisivala) nekako širi pozitivnu energiju i to je ono što me privuklo i prije nego sam probala proizvode. Djevojka je jako odgovorna, zna svoj posao i sigurno će Vam pomoći ako imate bilo kakvu nedoumicu. Znam da je ovo recenzija proizvoda, ali nisam mogla a da ne spomenem ovo pozitivno iskustvo.

Ovaj put pišem o krutom šamponu za kosu - SEANIK-  koji je jedno potpuno novo iskustvo za mene jer nikada prije nisam koristila šampone u krutom stanju.
Šta iz Lusha kažu za njega: Dovoljno je reći volumen i mekoća. Najbolje od mora za kosu kojoj je potreban volumen, a ne bi joj škodila ni dodatna mekoća. U ovaj šampon stavljamo sve naj od mora. Alge i sol upotpunjujemo uljem limuna za blistavi sjaj i mirisom Sakure za… pa za miris vječnog proljeća u kosi! Što drugo?! 

SEANIK je šampon koji sadrži 55grama za koje sam, čitajući druge recenzije, saznala da se jako sporo troše što je svakako jedna od njegovih prednosti.
Također, ovaj proizvod se ne testira na životinjama i jako malo sastojaka su sintetički, dok veći dio zauzimaju prirodni sastojci. Sastojke možete jasno vidjeti na jednoj od slika ispod.
Ja iskreno nisam neko ko se baš previše razumije u sastojke, ali sam definitivno neko ko je ljubitelj prirodne kozmetike i uvijek ću se vrlo rado odlučiti za nju.


Pročitali ste šta iz Lush-a kažu za ovaj proizvod, a evo sada i ja da kažem svoje mišljenje. 
Kao što sam već rekla, nisam imala priliku ranije da koristim šampone koji su u krutom stanju te sam samim tim i za upotrebu istog išla po nekom svom nahođenju.
Nakon što mi je kosa bila potpuno mokra, pod vodu sam stavila i šampon koji sam zatim nanosila (čitaj trljala !?) po kosi. Kosu inače uvijek perem 2x i tako je bilo i ovoga puta. Prilikom prvog pranja mi kosa nije baš nešto pretjerano pjenila, ali ono što sam odmah prijetila jeste da je voda prilikom ispiranja bila žučkasta iako mi kosa nije bila nešto pretjerano prljava. Ovo mi se odmah svidjelo jer je to bio jedan od dokaza da ovaj šampon dubinski pere/čisti kosu. 
Tu moje oduševljenje nije stalo! Prilikom drugog pranja kosa mi je toliko pjenila, sa sigurnošću mogu reći da ni sa jednim šamponom nikada nije toliko!
Jako se lahko ispire i prilikom sušenja kose nemate onaj osjećaj po rukama kao da niste dobro isprali.
Također, znate li onaj osjećaj kada nešto 'škripi' koliko je čisto? Eh da, ja sam u jednom trenutku ugasila vodu (stvarno ne lažem) jer sam mislila da umišljam da nešto škripi, ali pod prstima sam osjetila koliko je tjeme čisto. BILIV MI!
Ovaj šampon koristim svako drugo ili treće pranje kose. Razlog tome je što želim da dam vremena tjemenu da se navikne na njega i ne želim da imam problema sa isušivanjem jer šampon reguliše i lučenje sebuma.


Namjerno nisam stavila nikakav regenerator za kosu jer sam željela da vidim sva dejstva ovog šampona, a jedan od njih je definitivno - kako ću raščešljati kosu!?
Nećete mi vjerovati, ali ni s tim nisam imala problema. 
Iz Lusha kažu da dobijemo volumen i mekoću. 
Šta ja kažem? - Ja se potpuno slažem sa ovim i još na sve to dodajem i divni miris koji šampon ima i koji redovno osjetim kada prolazim pored svog stola.


Čim prije ću Vam pisati recenziju za još dva proizvoda, a dotad Vam toplo preporučujem da probate ovaj. Cijena šampona je 17,00 KM, znam da je to za dosta nas više od onoga što smo inače navikle, ali stvarno vrijedi!
Više informacija sigurno možete dobiti na njihovoj FB stranici Lush BiH kao što možete pogledati i detaljniji izbor proizvoda.

Jeste li probale neki od Lush proizvoda? Imate li mi neki za preporučiti?

Do sljedećeg čitanja;
Poljubac za sve, L :*

2 komentara:

 1. Nisam probala šampone...ali jesam baš danas sapun za tijelo i ruke, i losion...predivno. ne zna se šta je ljepše. A za PR Lush-a Daliu imam samo riječi hvale...žena mi se baš dopala 😊😊 probat ću još stvarčica sigurno :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja uporedo s ovim isprobavam i masku sa glinom i sapun za dubinsko čišćenje lica i oba proizvoda su FANTASTIČNA, tačnije sve tri. :)
   Djevojka je divna, zaista. :)

   Izbriši