nedjelja, 28. kolovoza 2016.

OMBRE - moje iskustvo! :)


Ćao drage moje, kako ste mi?
Danas je tema nešto drugačija, naime, neću Vam pisati o iskustvu sa nekim kozmetičkim proizvodom, nego ću Vam pisati o mom iskustvu sa dosta popularnim ombrama. :)
Oni koji me dobro poznaju znaju da sam ja uvijek govorila da se neću nikada farbati a i slabo sam voljela šišanje zbog iskustava iz dječijih dana, tako da sam bila sretna i zadovoljna sa minimalnim šišanjem i prirodnom bojom kose.. ali..
Što sam starija sve sam više željna nekih promijena, tako da mi je i boja moje kose dosadila, postalo mi je sve jednolično i svakodnevno i shvatila sam da mojoj kosi treba živosti, a i šišanje, naravno. :)

Odmah na početku želim da se izvinem zbog fotografija, korstim ono što imam od ranije, a i sada, jer nisam imala u planu pisati ovaj post, sve do posljednje promjene.
Ovako je moja kosa izgledala ranije, jako duga ali i rijetka.


Nekako sam se pomirila i s činjenicom da su mi vrhovi očajni pa sam se i ošišala.


Prva promjena koju sam uradila jesu pramenovi koje sam ja tražila da budu suptilniji, sitniji, čisto manje osvježenje za moju kosu.
Iskreno da Vam kažem plašila sam se bilo kakvog farbanja jer eto nikako nisam imala iskustva na tom polju, ali sam ja promjenu svakako vidjela. (sliku nažalost nemam)

Onda nam dolazi popularni trend zvani OMBRE koji je meni jako svidio. Po internetu smo mogli vidjeti razne rezultate tih frizura.. bilo je nekih očajnih pokušaja koji su me odbijali od te ideje, ali srećom, više je bilo onih ljepših rezultata zbog kojih sam se i ja odlučila na taj korak

Otišla sam s namjerom da na svoju prirodnu boju uradim plave ombre i tu ideju sam prenijela i Mirhi, svojoj frizerki.
Ona mi je nanijela boju ali moja znatiželja je proradila i ja sam se svake sekunde okretala da vidim kako farba izgleda na kosi. Kad sam vidjela bijelu boju na kosi onda sam se uspaničila(budalica) i rekla sam Mirhi da mislim da je dovoljno i da ona meni to može oprati. Ona me je naravno demantovala i rekla mi da ne mogu tako brzo dobiti željenu boju ali ja sam bila uporna, tako da mi je ona  oprala. :P
Ipak, bila sam prezadovoljna krajnjim rezultatom i jedva sam čekala da 'izvedem' novu frizuru. Ovako je izgledalo

Ove ombre sam uradila 27.02. i tada sam se i ošišala.
Kod ombri mi se posebno sviđalo zato što izrast mogu zadržati u svojoj boji tako da s ovim konstantno imate frizuru na kosi bez da razmišljate je li Vam vrijeme da se farbate i pratite koliki Vam je izrast. Moram naglasiti da na kosi nisam ništa radila sve do 17-og ovog mjeseca; znači pola godine sam bila rahat, moglo je i duže izdržati ali ja sam opet poželjela promjenu. 
Vremenom se boja naravno ispirala i svijetlila pa je to izgledalo ovako:

Nakon povratka s mora kosa mi je još više izblijedila i osušila se tako da mi je odlazak frizeru bio na prvom mjestu nakon povratka.
Ovaj put sam došla s malo više iskustva i kod Mirhe provela dobrih 2-2 i po sata dok smo dobile moju željenu boju. Ovaj put mi je miješala 4 farbe i išle smo nešto visočije tj. bliže tjemenu što će se ispostaviti da mi se i sviđa više.
Krajnji rezultat, i moja sadašnja boja izgledaju ovako:

Ovo je bila moja najveća promjena dosad i iz frizerskog salona sam izašla oduševljena; bojom kao i cjelokupnom promjenom.
Tjeme je opet ostalo netaknuto i mislim da ću se držati toga. :)

Svaka djevojka koja razmišlja da se odluči za ovaj korak ima moje najiksrenije preporuke. Ombre se jednostavno održavaju, jednako lijepo izgledaju kada Vam je kosa ispravljena kao i uvijena.
Postepeno i ravnomjerno izrasta a ispire se kao i svako ostalo bojanje. Ja mislim da sam trenutnom situacijom rahat bar do Nove godine, osim ako me ne uhvati još neki prenos.
Mirha u svom frizerskom salonu 'Rea' pravi lijepa čuda, i ja sam zadovoljna svojim. Mislim da je i ona zadovoljna dokle god joj mušterije napuštaju salon sa osmijehom.

Kako se Vama čini ova promjena?
Ja mislim da sam 'razbila' monotoniju.
Imate li Vi iskustva s ombrama?


Do sljedećeg čitanja,
Poljubac za sve; L :*

Nema komentara:

Objavi komentar