ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

Avon - CONTOURE DUO - paleta za konturisanje


Ćao drage moje, kako ste mi?
Godišnji odmor se završio i mogu reći da mi je odmor jako prijao, 'napunila' sam baterije i spremna sam za nove radne pobjede.
Ono što sam dobila par dana prije odlaska na more jeste upravo Avon contour duo o kojem ću Vam danas pisati i koji sam odmah na moru počela testirati.


Ono o čemu prvo govorim u svakoj recenziji jeste sama ambalaža.
Ambalaža ovog proizvoda jeste standardna crna kutijica koja je ista i kod onih malih paletica sa sjenama. Čvrsta crna plastika sa jako čvrstim i sigurnim zatvaranjem koja mi se nikada nije sama od sebe otvorila. U unutrašnjosti kutijice nalazi se ogledalo kao i sam proizvod. Cjelokupan proizvod je zapakovan u crnu kartonsku kutiju.

Miris ovog proizvoda me podsjeća na perle, također iz Avona, i miris je stvarno jako prijatan i lijep.
Eh, što se tiče samog proizvoda ima neku specifičnu strukturu; u isto vrijeme pod prstima imam baršunast i mekad osjećaj, ali prilikom nanošenja proizvoda osjetim da je on dosta tvrđe strukture.
Dobijemo 10 grama proizvoda i rok od 3 godine za korištenje.
Iz Avona kažu da je jedna polovina dio za konturisanje, a druga polovina highlighter.
Ono što ću Vam ja reći jeste da obje strane koristim zajedno tako što četkicu vrtim u krug.
Na dijelu gdje je highlighter možemo vidjeli sitni šimer, dok je dio za konturisanje potpuno mat.

Došli smo i na onaj dio recenzije gdje se pitamo radi li ovaj proizvod ono za šta je namijenjen!?
Ako tražite neki proizvod za konturisanje koji je jako pigmentovan onda ovaj možete slobodno zaobići.
Zašto!?
Zato što je kod ovog proizvoda pigmentacija nešto slabija, da je u pitanju neka paleta sjena onda bi m to teško palo, ali u ovom slučaju slabija pigmentacija je ono što me privuklo kod ovog proizvoda.
Istini za volju, kada želim neke jače konture za večernji izlazak onda posežem i za drugim proizvodima, ali za dnevnu varijantu, što se mene tiče, ovaj proizvod je IDEALAN!!!
Jako lijepo se aplicira i mislim da nikako ne možete pretjerati pri nanošenju.
Nakon dolaska s mora ovaj proizvod je mom licu davao svježinu i dodatnu preplanulost zato sam ga i uvela u svakodnevnu upotrebu.


Ono što su mi još poslali iz Avona uz ovaj proizvod jeste i njihova ravna četka koja bi po mom mišljenju bila funkcionalnija samo da su dlačice kraće a gušće, ovako su dlačice da četki jako duge i rijetke pa su samim tim i savitljive što ometa previzno konturisanje, ali eto ja joj ipak nađem primjenu. :)

Jako mi se sviđa kako ovaj proizvod pristaje mom licu, ali za neke oštrije i jače konture ipak on sam nije dovoljan. Ideja je super za neki dnevni look kada želimo da nam je šminka prijatna ali ne i napadna.

U trenutnom katalogu paletica za konturisanje košta 12,90 KM.
Jeste li probale ovaj novitet iz Avona i kako Vam se čini?

Do sljedećeš čitanja,
Poljubac za sve, L :*Nema komentara:

Objavi komentar