petak, 7. travnja 2017.

FARMASI DEEP BLACK MASKARA

Ćao drage moje :)
Nakon par outfit recenzija, mislim da je vrijeme i za jednu beauty. (Odmah da najavim da će ih ovih dana biti još)
Kroz današnji post ću Vam predstaviti Farmasi maskaru koju sam nedavno dobila od drage Ene (fb stranica ARKONA MAKE UP AND MORE ) i iako sam u tom periodu tek počela sa korištenjem nove maskare, odmah sam u upotrebu ubacila i ovu jer mi se činila jako interesantnom.
Još jedan od razloga što sam počela sa korištenjem ove maskare jeste svakako i podatak da je ovo jedan od najpopularnijih i najprodavanijih Farmasi proizvoda pa sam svakako željela da provjerim je li to i opravdano.

Kao što vidimo; maskara dolazi u kartonskoj kutijici na kojoj, kao i obično, dobijemo neke osnovne informacije: količina proizvoda, sastav, rok trajanja i slično.
Deep black maskara ima 8ml i 6 mjeseci roka upotrebe, mada ja to uvijek brže potrošim i nikada mi se neće desiti da u isto vrijeme koristim više od 2 maskare niti ih kupujem dok mi prethodna nije pri kraju, nemam neki poseban razlog za to ali maskare mi nisu nešto što gomilam jer to svakako brzo trošim i često kupujem.
Čim vidim kombinaciju crne i zlatne boje meni se to odmah sviđa, tako je i s ovim proizvodom slučaj.

Kod ove maskare četkica je silikonska i to će sigurno zaobići oni kojima takva vrsta četkice ne odgovara. Ja prirodno imam uvijene i rekla bih dovoljno guste trepavice tako da rijetko koja četkica da mi ne odgovara.
Struktura ove maskare je nešto gušća i kremastija i to mi se jako sviđa jer ne volim kada je maskara previše rijetka i 'vodena' pa dok se malo osuši prođe cijela vječnost.
Ova maskara obećava volumen i intenzitet, i to ćete i dobiti. Za volumen je zadužena četkica koja je dovoljno gusta i ni u jednom trenutku mi nije slijepila trepavice, nego baš suprotno, odlično ih razdvaja i oblikuje.
Za intenzitet je zadužen crni ugalj koji je u sastavu ove maskare, pa samim tim dobijete izrazito crne trepavice, što mislim da će Vam se svidjeti jer ja ne volim maskare koje stavim, a kao da nisam. (If you know what I mean) .  

Ali, to nije sve što se tiče vrlina ove maskare;
Jako lagano se skida i neće Vam trebati 5 tufera da očistite sav nered koji neke maskare itekako znaju da naprave. Otvor kroz koji prolazi četkica je solidne veličine pa samim tim na četkici nećemo izvući neželjeni višak. Svaku maskaru na dnevnoj varijanti nanosim u dva sloja, dok za večernju varijantu dodajem sloj više (trep-trep)
Ja sam zadovoljna ovom maskarom i mogu defititivno reći da opravdava glas najpoznatijeg Farmasi proizvoda.
Jeste li je Vi probale i da li ste zadovoljne?

Do sljedećeg čitanja;
Poljubac za sve, L :*

2 komentara:

  1. Divan post draga <3

    Pogledaj moj blog . Pišem o beauty,lifesyle i fashion temama . Nadam se da će ti se svidjeti !

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši