srijeda, 23. studenoga 2016.

FARMASI Skin Trends / za masnu i kombinovanu kožu lica


Ćao drage moje, kako ste mi?

Odavno nisam pisala recenziju za neki Farmasi proizvod tako da će ovo biti nešto kao grupna recenzija, pisat ću Vam o tri proizvoda koji su iz iste kolekcije.
Riječ je o SkinTrends kolekciji koja se dijeli na onu koja je namijenjena za suhu kožu ali ima i kolekcija za nas sa masnom do kombinovanom kožom lica.
Između ostalog, ove proizvode sam osvojila na nagradnoj igri kod kolegice The Lipstick Bar i razlog više da se obradujem je bilo to što su proizvodi namijenjeni nama sa masnom kožom. :)

Kolekcija se sastoji od tonika za čišćenje lica, gela za čišćenje lica i naravno tu je i krema. Svi proizvodi dolaze zaštićeni u upakovani fino tako da ste sigurni da ste Vi prvi koji ih koristite.


O proizvodima ću Vam pisati onim redosljedom kojim ih ja koristim.
Gel za čišćenje je ono što prvo koristim pa da Vam kažem par riječi o njemu.
Dolazi u običnom tuba pakovanju koje sadrži velikih 200ml i 12 mjeseci roka upotrebe.
Ono što nam proizvođaći kažu jeste da je namijenjen za masnu i kombinovanu kožu kao što sam već navela, pružaju dubinsko čišćenje, otklanjanje sebuma sa lica kao i samo matiranje.
Ima jako lijep i prijatan miris koji se ne zadržava dugo na licu.
Slažem se s tim da gel jako lijepo čisti lice i dobar je i prilikom skidanja šminke. Trenutno otklanja sebum i lice mi bude matirano određeni period nakon čega opet prosijam ali to je slučaj i sa drugim proizvodima.
Iskreno, draže bi mi bilo da ima gušću teksturu jer ovako je malo više rijetka za moj ukus pa iako otvor kroz koji izlazi i nije toliko velik ipak izađe malo više proizvoda zbog te rijetke teksture.


Sljedeći proizvod koji koristim jeste tonik.
Tonik ima isti miris kao i gel za čišćenje lica.
Dolazi u bočici koja je napravljena od čvršće plastike i na vrhu ima siguran poklopac koji fukncioniše na 'klik' principu.
Dobijemo 225ml proizvoda i 12 mjeseci roka upotrebe.
I tonik ima slične karakteristike kao i gel za čišćenje pa ih neću ponavljati.
Tonik sam koristila nakon gela; čekala sam da se lice prosuši i onda sam tonik nanosila na tuferčić i onda na lice. Izbjegavala sam područje oko očiju.
Ono što sam odmah primjetila/osjetila i što mi je zasmetalo je velika prisutnost alkohola u proizvodu.
Iako sam izbjegavala područje oko očiju, proizvod me ipak 'pekao' za oči a onda sam peckanje osjetila po cijelom licu.
Bez razmišljanja sam odmah oprala lice vodom.
Na par dana sam zanemarila ovaj proizvod a onda sam mu opet pružila priliku.
Drugi pokušaj je prošao dosta bolje; osjetila sam alkohol ali iz nekog razloga me dosta manje peckao za oči, a po licu nisam osjetila nikakvo peckanje. Svako naredno korištenje je jednako dobro prolazilo.
Poslije svakog korištenja sam oprala lice vodom.


Na kraju cijelog procesa sam nanosila kremu.
Krema dolazi u klasičnom ali jako lijepom pakovanju kod kojeg je poklopac na principu odvrtanja/zavrtanja i meni sasvim odgovara ovako. Ispod poklopca se nalazi zaštitna folija.
U pakovanju dobijemo 50ml i 12 mjeseci roka upotrebe.
Na kutijici je navedeno da je ovo više dnevna krema, ali iskreno ja sam je koristila i na dnevnoj i češće na noćnoj bazi.
Krema sadrži spf 15 i mislim da bi mi bolje poslužila u ljetnom periodu, ali naravno i tokom zime nam je potrebna zaštita na kožu.
Najčešće sam je koristila sat vremena prije spavanja tj. prije spuštanja glave na jastuk.
U tom periodu krema se postepeno i ravnomjerno upijala u kožu ostavljajući jako lijepu i mekanu završnicu.
Također, pod prstima sam u isto vrijeme mogla osjetiti i hidratizovanu i matiranu kožu, ali nažalost ja već do jura prosijam kao disko kugla.

Moram naglasitit da pored tih početnih problema sa tonikom, nijedan od proizvoda mi nije izazvao nikakav nered po licu pa ću ih samim tim i nastaviti koristiti.

Jeste li Vi probale nešto iz ove kolekcije?
Kako se 'borite' protiv masne kože?

Do sljedećeg čitanja;
Poljubac za sve, L :*


1 komentar:

  1. Ja se borim sa suhom kozom :) :)
    Masna ili suha, nije nam lako.. haha :* :*

    OdgovoriIzbriši